Zes films geselecteerd voor Film Fest Gent

19 september 2024

De 51ste editie van Film Fest Gent gaat door van 9 tot 20 oktober 2024. Zes films van Cinéart gaan er in Belgische première.

Officiële selectie - In competitie

THE OUTRUN - Nora Fingscheidt
Met Saoirse Ronan, Stephen Dillane, Paapa Essiedu

Rona, net uit de ontwenningskliniek, keert na meer dan tien jaar terug naar de wilde Orkney-eilanden. Terwijl ze opnieuw contact maakt met het dramatische landschap waarin ze opgroeide, versmelten herinneringen aan haar jeugd met de meer recente uitdagende gebeurtenissen die haar op de weg naar herstel hebben gezet.

Gala Premières & Speciale evenementen

L'AMOUR OUF – Gilles Lellouche
Met François Civil, Adèle Exarchopoulos, Mallory Wanecque, Malik Frikah, Alain Chabat, Benoît Poelvoorde, Vincent Lacoste

Tegen alle verwachtingen in en afkomstig uit een verschillend sociaal milieu vallen de tieners Jackie en Clotaire als een blok voor elkaar en zijn smoorverliefd. Hun liefdesverhaal is al snel gedoemd te mislukken wanneer ze door omstandigheden van elkaar gescheiden worden.

THE SUBSTANCE - Coralie Fargeat
Met Demi Moore, Margaret Qualley, Dennis Quaid

THE SUBSTANCE is de nieuwe film van Coralie Fargeat (REVENGE) met een gewaagde comebackrol van Demi Moore (G.I. JANE), rising star Margaret Qualley (POOR THINGS, ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD) en oude bekende Dennis Quaid (FOOTLOOSE). Dé shockfilm uit Cannes (winnaar Beste Scenario) werpt een komische blik op de houdbaarheid van vrouwelijke schoonheid in Hollywood. Een stijlvolle en kleurrijke satire met een vleugje (body) horror.

LES FEMMES AU BALCON - Noémie Merlant
Met Sanda Codreanu, Souheila Yacoub, Noémie Merlant

Terwijl er een hittegolf over een wijk in Marseille trekt, bemoeien drie huisgenoten zich vanaf hun balkon vrolijk met het leven van hun buren. Tot een drankje laat op de avond uitmondt in een bloederige aangelegenheid… LES FEMMES AU BALCON is de nieuwe film van Noémie Merlant, geschreven in samenwerking met Céline Sciamma. Met Souheila Yacoub (DUNE, CLIMAX), Sanda Codreanu (UN AÑO, UNA NOCHE) en Noémie Merlant (PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU, TAR).

BIRD - Andrea Arnold
Met Nykika Adams, Barry Keoghan, Franz Rogowski

Bailey woont samen met haar broer Hunter en haar vader Bug, die ze alleen opvoedt in een kraakpand in het noorden van Kent. Bug heeft er niet veel tijd voor ze. Bailey zoekt elders aandacht en avontuur.

Artists on Film

MADE IN ENGLAND: THE FILMS OF POWELL AND PRESSBURGER - David Hinton
Met Martin Scorsese, Michael Powell, Emeric Pressburger

In MADE IN ENGLAND: THE FILMS OF POWELL AND PRESSBURGER viert Martin Scorsese de nalatenschap van legendarisch filmduo Powell en Pressburger. Met een schat aan clips en zeldzame archiefbeelden onderzoekt Scorsese de gedurfde genialiteit van het duo en hun kolossale impact op de filmgeschiedenis.

Prijzen op het Filmfestival van Venetië

9 september 2024 Lees verder

Opnames van de film 'Les Baronnes' in Brussel gestart!

2 september 2024 Lees verder

Vier Cinéart films in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië

23 juli 2024 Lees verder

De 39e editie FIFF Namen opent met EN FANFARE!

18 juli 2024 Lees verder

TATAMI in de prijzen op BRIFF

4 juli 2024 Lees verder

Meld je aan en mis geen filmnieuws