Vier Cinéart films in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië

23 juli 2024

Het filmfestival van Venetië heeft vandaag hun officiële selectie bekendgemaakt. Vier films van Cinéart zijn geselecteerd, waarvan twee meedingen naar de Gouden Leeuw in de hoofdcompetitie. De 81e editie van het filmfestival vindt plaats van 28 augustus t/m 7 september 2024.

In competitie:

BABYGIRL
een film van: Halina Reijn
met: Nicole Kidman, Harris Dickinson, Antonio Banderas, Sophie Wilde & Jean Reno

BABYGIRL gaat over machtsverhoudingen en sexualiteit op de werkvloer. Een belangrijke CEO (Nicole Kidman) begint een geheime affaire met een veel jongere stagiair (Harris Dickinson).

JOUER AVEC LE FEU
een film van: Delphine Coulin & Muriel Coulin
met: Vincent Lindon, Benjamin Voisin, Stefan Crepon, Sophie Guillemin, Hugo Bariller, Denis Simonetta, Thomas Arnaud, Franco Provenzano, Abdel Bouchendidkh

Pierre, 50, voedt zijn twee zoons alleen op. Het gezin van drie is erg close. Louis, de jongste, staat op het punt het huis te verlaten om in Parijs te gaan studeren. Fus, iets ouder, wordt steeds geheimzinniger. Gefascineerd door geweld wordt hij actief bij extreemrechtse groeperingen, wat haaks staat ​​op de normen en waarden van zijn vader. Tussen hen is er liefde en haat, totdat er een tragedie plaatsvindt.

Orizzonti competitie:

AÏCHA
een film van: Mehdi M. Barsaoui
met: Fatma Sfar, Yasmine Dimassi, Nidhal Saadi

Aya, eind twintig, woont nog steeds bij haar ouders in het zuiden van Tunesië en voelt zich gevangen in een leven zonder perspectief. Elke dag pendelt ze heen en weer tussen haar woonplaats en het hotel waar ze werkt, tot de bus verongelukt. Als enige overlevende van het ongeval beseft ze dat dit haar kans zou kunnen zijn om een ​​nieuw leven te beginnen. Ze vlucht onder een nieuwe identiteit naar Tunis, maar alles komt al snel in gevaar als ze de belangrijkste getuige wordt van een politieblunder.

L'ATTACHEMENT
een film van: Carine Tardieu
met: Valeria Bruni Tedeschi, Pio Marmaï, Vimala Pons

Sandra, een vrouw van in de vijftig met een sterke drang naar onafhankelijkheid, komt zonder dat ze dit zelf wil steeds meer in contact met haar buurman en zijn twee kinderen. Tegen alle verwachtingen in raakt ze geleidelijk aan gehecht aan het gezin. Maar wie is zij voor hen? En wie zijn zij voor haar?

De 39e editie FIFF Namen opent met EN FANFARE!

18 juli 2024 Lees verder

TATAMI in de prijzen op BRIFF

4 juli 2024 Lees verder

BRIFF 2024 : 3 Cinéart films geselecteerd

11 juni 2024 Lees verder

Cannes-prijzen voor The Substance, Armand & Black Dog

28 mei 2024 Lees verder

7 films geselecteerd voor Cannes

11 april 2024 Lees verder

Meld je aan en mis geen filmnieuws