3 Oscarnominaties voor Cinéart titels

12 februari 2018

LOVING VINCENT (Dorota Kobiela & Hugh Welchman) is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. De eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld ontving eerder een nominatie voor de Golden Globes in dezelfde categorie. Dorota Kobiela over de Oscarnominatie: “I am so proud (…) I am a small part at the head of a great team of dreamers. Our dreams were sustained by Vincent, so I wish he was here so I could thank him too!”

In THE INSULT (Ziad Doueiri) leidt een incident tussen twee mannen tot een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt. Acteur Kamel El Basha won op het filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Acteur. 


VISAGES VILLAGES (Agnès Varda & JR) won op het filmfestival van Cannes 2017 de l ’OEil d’or voor Beste Documentaire en kreeg de publiekprijs in Toronto. De documentaire, door Vrij Nederland bestempeld als ‘een van de liefste films van het jaar’, is in Nederland op het IDFA in première gegaan.

De uitreiking van de Oscars vindt plaats op zondag 4 maart 2018.

Drie Cinéart films geselecteerd voor het Filmfestival van Venetië 2018

17 augustus 2018 Lees verder

"Nos batailles" openingsfilm van FIFF Namen

31 mei 2018 Lees verder

Vier Cinéart films in de prijzen op het Cannes Filmfestival 2018

22 mei 2018 Lees verder

Vijf films van Cinéart in de Officiële Competitie van het Cannes Filmfestival 2018

12 april 2018 Lees verder

Lancering nieuw digitaal arthouse platform: CineMember

10 april 2018 Lees verder